NogometSport

Selvedin Šatorović: Igrači Čelika igraju bolje nego što su plaćeni

Šatorović je na početku konferencije istakao kako je zadovoljan sportskim rezultatima koje je NK Čelik ostvario u proteklom periodu, nakon čega je dodao da sjednica Gradskog vijeća Zenice o reprogramu u NK Čelik nije dala nikakve rezultate.

“Nakon sjednice Gradskog vijeća, na kojoj pravno nisu donesene odgovarajuće odluke, koje bi usmjeravale dalji tok reprograma, Upravni odbor NK Čelik je potpisao zapisnik u Poreznoj upravi gdje je evidentiran dug glavnice NK Čelik od 2.600.000 KM. Upravni odbor NK Čelik je ispunio svoj dio obaveza za stvaranje preduslova za reprogram”, izjavio je Šatorović.

Zapisnik iz Porezne uprave će uputiti na adresu predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenice Sanje Renić uz zahtjev za novu sjednicu o temi reprograma duga NK Čelik.

Plan reprograma je da Grad Zenica mjesečno u narednih deset godina izdvaja po 20.000 KM.

Šatorović je dodao da klub nije pridavao mnogo značaja licenci u Premijer ligi BiH, ali da očekuju rješenje i tog problema na drugostepenoj komisiji.

“Imamo velika dugovanja prema igračima koji su nastupali za NK Čelik i potraživanja blizu 200.000 KM. Upravni odbor (UO) može riješiti polovicu kroz oprost, ali drugi dio koji je uslov za igranje u Premijer ligi je van domena UO i NK Čelik treba  podršku šire društvene zajednice. Treba se pokazati ljubav prema Čeliku. Razočarani smo jer smo izgubili ogromna sredstva zbog male posjete na Bilinom Polju, ali ponosni smo na ono što smo uradili”, izjavio je Šatorović te dodao:

“NK Čelik neće nesportski ispasti iz Premijer lige, a hoće li biti onemogućen nastup zbog drugih problema, mi to ne znamo. Pozivamo da se svi što hitnije uključe u rješavanje ovog problema”.

Šatorović je pozvao i navijače da budu 12. igrač u odlučujućoj utakmici borbe za opstanak.

“Ja čestitam igračima i stručnom štabu na rezultatima. Igrače smo premirali i to ćemo nastaviti jer više to volimo nego da ih premiraju drugi mešetari onim stvarima koje nisu dobrodošle u sportu. Ipak igrači Čelika su bolje igrali nego što su bili plaćeni”, dodao je Šatorović.

Za kraj je još jednom pozvao vijećnike Gradskog vijeća i sve oni koji su prikupljali predizborne poene na obećanjima novog Čelika da pokažu djelima da istinski vole Čelik.

“Najodgovorniji su oni koji drže vlast i budžet, a  ovim putem ih javno pozivam da se uozbilje jer je ovo jedan od posljednjih vozova da se ovaj problem riješi”, zaključio je Šatorović.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close