KošarkaSport

Selektor Goran Lojo i fenomenalna Jonquel Jones poslije utakmice

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2023. godine savladala je Belgiju rezultatom 87:81 u sjajnoj atmosferi u Skenderiji.

Nakon utakmice održana je press konferencija za medije na kojoj su medijima obratili selektor Goran Lojo i fenomenalna Jonquel Jones koja je utakmicu završila sa 44 poena.

“Presretan sam. Bili smo oslabljeni zbog povrede Marice Gajić. Belgijanci su spominjali neku osvetu mi smo odgovorili na terenu. Predvodila nas je sjajna Jonquel Jones, posebno smo dobro odigrali drugu četvrtinu. Na kraju nismo mogli zadržati fokus. Pravili smo neke greške, jednostavno igrati protiv treće reprezentacije Evrope je jako teško. Sutra već putujemo u Sjevernu Makedoniju”, rekao je selektor Lojo i dodao:

“Hvala navijačima, to je ta atmosfera koja nam daje vjetar u leđa. Broj karata bio je limitiran zbog COVID-a.”

Medijima se obratila i Jonquel Jones.

“Neke stvari ne idu lagano. Mi smo definitivno igrali dobro, ali taj finiš nije bio dobar. Sretni smo zbog pobjede, ali možemo još bolje. Atmosfera je bila nevjerovatna. Cijelo vrijeme su nam navijači davali energiju. Bilo je sjajno igrati u ovoj atmosferi”, rekla je Jones i dodala:

“Ovo je bila jedna od mojih najboljih partija, ali najbitnije da smo na kraju slavili. Drugačije je igrati evropsku košarku i WNBA.”

Portal SportSport.ba 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close