Seks s kondomom ne znači manji užitak

Muškarci i žene uživaju u seksu jednako s kondomima ili bez njih, navodi nova studija koju prenosi Mail Online. Analiza online upitnika o seksualnim navikama muškaraca i žena između 18 i 59 godina otkrila je da sudionici ankete smatraju siguran seks vrlo uzbudljivim i ugodnim, a istu je ocjenu dobio nezaštićeni seks.

Dr. Debby Herbenick sa Sveučilišta u Indiani koji je vodio studiju kazao je kako je vjerovatno riječ o tome da muškarci češće nego žene kupuju i koriste kondome.

“Međutim, važno je da što više žena bude upoznato s kondomima koje koriste sa svojim partnerom, tako da mogu zajedno donositi odluke koje povećavaju sigurnost i zadovoljstvo seksualnih iskustava”, kazao je Herbenick, prenosi Tportal.hr.

Ova je američka studija pokazala da muškarcima nije teško zadržati erekciju prilikom stavljanja kondoma.

Dr. Herbenick kaže kako će studija pomoći u formiranju ciljanih zdravstvenih poruka u borbi protiv spolno prenosivih infekcija, HIV-a te neželjenih trudnoća.

“SAD se i dalje bore se s visokim stopama spolno prenosivih infekcija, HIV-a i neželjenih trudnoća. Moramo shvatiti kako ljudi donose odluke o proizvodima koje koriste te kako ti proizvodi pridonose sigurnosti i ugodnim aspektima njihovih seksualnih iskustava. Ovo je posebno važno jer se proizvodi stalno razvijaju”, kazao je.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close