LifestyleLjubav i sex

Seks igračka za žene osvojila nagradu na sajmu CES, ali je organizatori povukli

Kompanija koja se bavi proizvodnjom seks igrački Lora Di Carlo planirala je predstaviti svoj prvi proizvod za žene na Sajmu potrošačke elektronike CES na kojem je trebala osvojiti i nagradu za inovaciju, ali ništa od toga se nije desilo zbog odluke organizatora sajma.Naime, organizatori CES-a ukinuli su nagradu i mogućnost kompaniji da izloži svoj proizvod uz mnogo, kako kažu kritičari, smiješnih razloga i objašnjenja.

Prvi proizvod Lore Di Carlo pod nazivom Ose Robotic Massager osvojio je počasnu oznaku u kategoriji robotike i dronova za što je kompaniji trebala biti uručena nagrada. Međutim, nakon što rangirana visoko, kompaniji Lora Di Carlo organizatori CES-a su kazali kako njen proizvod nije u skladu s pravilima jer je nemoralan i nepristojan.

Sajam CES već duže vrijeme je na meti kritika zbog isključivanja žena. Protekla dva sajma nisu imala nijednog ženskog govornika, a samo petina učesnika na prošlogodišnjem sajmu bile su žene. Mashable je prošlog januara pisao kako CES potiče seksističke narative.

Foto: Lora Di Carlo

Foto: Lora Di Carlo

Prema mišljenju kritičara, Lora Di Carlo mogla je pomoći CES-u jer ovu kompaniju predstavljaju gotovo sve žene, zajedno s masažerom koji je dizajniran za žene.

Glasnogovornica CES-a Sarah Brown kazala je kako su zabranili predstavljanje ovog masažera ili seks igračke jer nisu imali kategoriju u koju bi ga mogli uklopiti. 

Lora Haddock, osnivačica kompanije Lora Di Carlo kazala je kako se Ose masažer u potpunosti uklapa u kategoriju robota i dronova.

“Predstavljena su dva usisivača, četiri dječije igračke, jedan robot za kupovinu… Izgleda kako su pokrili sve interese žene?”, ironično je prokomentarisala Haddock. 

Na pitanje zašto je drugim kompanijama koje se bave seks tehnologijom dozvoljeno učešće na sajmu, iz CES-a nisu ništa odgovorili. Naprimjer, kompanija OhMIBod predstavila je simulator oralnog seksa na CES-u prije dvije godine.

Ova odluka CES-a naišla je na velike osude ogorčenih kritičara na internetu.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close