PolitikaRegion

SDS: Pitajte Hrvate iz Kiseljaka kako su opstali u ratu

Nakon jučerašnje izjava predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, oglasilo se rukovodstvo SDS koje je kazalo da je to “proziran pokušaj da se zamagli istina”.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Izjava predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović dakako je tobože ”istorijska činjenica da je hrvatski narod u BiH prva žrtva velikosrpske agresije” odraz je njenog osjećaja kompleksa i proziran pokušaj da se zamagli istina.

Samo osoba bez imalo empatije prema tuđm žrtvama, može negirati da je prvi zločin u BiH počinjen u Sijekovcu i to od strane hrvatske regularne vojske. Šta je ubistvo 70 Srba, civila, a među njima žena, djece i staraca, ako ne zločin i agresija?

Šta su za predsjednicu Grabar-Kitarović masovne grobnice u Mrkonjić Gradu? Da li su za nju akcije vojske Reublike Hrvatske – „Južni potez“, ”Sana” i „Maestral“- u kojima je pobijeno više od 1.800 ljudi i protjerano preko 120.000, ”humanitarne aktivnosti”?

Tokom ovih akcija, koje su bile nastavak „Oluje“, raseljeno je 120.000 ljudi. Šta je to ako nije zločin i agresija?

Pozivamo predsjednicu Grabar-Kitarović da pita Hrvate iz Kiseljaka, kako su i zahvaljujući kome opstali u ratu!

Umjesto što se bavi zamjenom teza i pokušajem satanizacije srpskog naroda, gospođa Grabar-Kitarović bi trebalo da se pozabavi problemom povampirenja ustaštva, koji Hrvatsku udaljuje sa puta modernih, demokratskih država.

Neprimjerena retorika predsjednice Hrvatske, prvenstveno nanosi štetu hrvatskom narodu, posebno onom u BiH, kojeg je zbog ovakve politike Zagreba svaki dan sve manje i manje u BiH”, navodi se u saopćenju.

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close