SDPBiH: Zaustaviti pokušaj pljačke novaca građana FBIH

U nezaježljivom pohodu ka novcima građana FBiH, ministri koji su izgubili povjerenje Parlamenta FBiH odlučili su pokušati preusmjeriti i novac namijenjen gospodarstvu ka svojim i džepovima svojih pokrovitelja, ističe se u nedjelju u priopćenju Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH).

– Posljednjim smjenama u Fondaciji ODRAZ, kojim duboko kriminalizirane kadrove pokušavaju dovesti na pozicije na kojim bi gospodarili desetinama milijuna maraka, SDA, NS Radom za boljitak i HSP pokazuju veliku nervozu, dodaje se u prioćenju.

Smjena rukovodstva Fondacije događa se u trenutku kada se u okviru projekta Svjetske banke trebaju implementirati odobrena sredstva od 110 milijuna KM.

– Razlog tome su neizbježne promjene u izvršnoj vlasti koje će konačno staviti točku na pustošenje novca poreznih obveznika koje je u proteklih 20 godina parazitska vlast SDA pokušala uspostaviti kao jedini mogući sustav. Takvom načinu vladanja svakim danom bliži se kraj, i SDP će sigurno, kao i u slučaju Razvojne banke FBiH, znati zaustaviti pokušaj pljačke novca građana FBiH, a očekujemo i da pravosudna tijela konačno uključe, te kazne ovakve kriminalne poteze u kojim je po ko zna koji put uključen dopremijer Jerko Ivanković Lijanović, navode iz SDP-a.

SDA je, kaže se u priopćenju, očigledno počela plaćati Budimirov HSP i Lijanovićev NSRZB za održavanje na vlasti i brojne opstrukcije koje posljednjih mjeseci smišljaju kako bi produžili ono što je neminovno.

– Otvoreno se pitamo šta su sve još obećali nakon što 110 milijuna KM hoće da isporuče Vinku Jakiću i Lijanovićima? – kaže se na kraju priopćenju SDP-a BiH.

fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close