SDP Visoko: Saopćenje za javnost

SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE

 

OPĆINSKI ODBOR VISOKO


SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

U svoje i u ime Socijaldemokratske partije Općinskog odbora Visoko izražavam zabrinutost povodom alarmantno loše sigurnosne situacije u našoj općini a prouzrokovane učestalim pucnjavama.

Jasno je, da unatoč ocjeni Komisije za nadzor rada policije Skupštine ZDK da je bezbjednosna situacija u našem kantonu zadovoljavajuća, postoji oprečno činjenično stanje u našoj općini u kojoj se građani ne osjećaju sigurnim.

Cijenim pohvalnim i odvažnim istup zastupnice Skupštine ZDK iz reda DF-a Lejle Imamović po pitanju bezbjednosne situacije u Visokom, kojoj ovom prilikom dajem pordšku uz nadu da će njen stranački kolega i ministar unutrašnjih poslova ZDK gospodin Hajrudin Žilić shvatiti ozbiljnost situacije i aktivnije se uključiti u poboljšavanje sigurnosne situacije u Visokom. Također pozdravljam i napore zastupnika iz SBB-a Kemala Mušinbegovića i Meldine Ugarak u Skupštini ZDK koji su u par navrata također aktuelizirali problem loše sigurnosne situacije u Visokom. Jasno je da na rješavanju ovog problema moramo raditi svi, kako stranke opozicije tako i one koje trenutno obnašaju vlast u ZDK.

 

Predsjednik OO SDP BIH Visoko
Muhamed Husić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close