SDP OO Visoko: Neće koalirati sa SDA

Saopćenje za javnost

Dana, 17.11.2012. godine, na sjednici Predsjedništva OO SDP Visoko, razmatran je poziv Stranke demokratske akcije Općinski odbor Visoko za razgovor na temu – implementacije izbornih rezultata i međustranačke saradnje. Ovim putem želimo informisati javnost o zaključcima sa sjednice Predsjedništva OO SDP Visoko.

Premda je Socijaldemokratsku partiju oduvijek krasila želja za kompromisima i saradnjom, jasno nam je da sa subjektima koji unaprijed determinišu svoje rigidne stavove, od kojih ne žele odstupiti i nije moguće praviti bilo kakve dogovore. Stoga sa izuzetnim žaljenjem obavještavamo javnost da Socijaldemokratska partija OO Visoko neće učestvovati u razgovorima sa Strankom demokratske akcije iz slijedećih razloga:

–    Neprincipijelnosti uslovljavanja od strane SDA OO Visoko  da imaju svog kandidata za mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća Visoko, premda trenutno nemaju zvaničnog kandidata verifikovanog od strane glasača (ali i CIK-a BIH), te artificijalno i vještački od otvorenih prave zatvorene liste, protiv kojih se navodno bore na državnom nivou.

 

–    Izdaje izborne volje visočkog elektorata (glasača) povlačenjem kandidata koje je narod izabrao nauštrb onih koji nije, a sve u cilju konkurisanja za mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća Visoko.

Ovim putem obavještavamo građane Općine Visoko da će Klub vijećnika SDP OO Visoko u Općinskom vijeću Visoko ponuditi svog kandidata za mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća, a da će izabrani vijećnici predano raditi za dobrobit svih građana naše općine, a u cilju rješavanja nagomilanih problema iste.

 

Predsjedništvo SDP OO Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close