SDP ide s bošnjačkim kandidatom: U opticaju Besima Borić i Mehmed Bradarić!

Za dva dana Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH (SDP) trebalo bi donijeti konačnu odluku o tome ko će biti njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Kako saznaje NAP SDP će definitvno kandidirati Bošnjaka, a navodno se raspravlja o dva imena Besimi Borić, poslanici iz Federalnog parlamenta i Mehemdu Bradariću, delegatu u Domu naroda (PSBIH).

Naime, nakon što je prijedlog da bude kandidat odbio Denis Bećirović, u vrhu stranke su počeli opet razmišljati da kandidiraju nekog za hrvatskog člana Predsjedništva.

Međutim, Lidija Korać i Ane Domazet na kraju, čini se, neće dobiti priliku, jer su tokom razgovora čelnici SDP-a odustali od ideje da i ove godine Hrvatima stanu na put da izaberu svog legitimnog predstavnika, što su činili prethodna dva puta na Općim izborima kandidirajući Željka Komšića.

Tako će se u subotu konačno sazanati da li će Besima Borić biti SDP-ov kandidat, što neki smatraaju pozitivnim, jer je riječ o ženi, ili, pak, Bradarić koji u Parlamentu BiH za četiri godine djelovanja prikupio poprilično mnogo simpatija djelujući u Klubu Bošnjaka u Domu naroda PSBiH.

www.magazinplus.eu – NAP

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close