SDP BIH Visoko: Ne zanimaju nas izljevi fiktivnog “intelektualizma” gospodina Zukića

U cilju istinitog informisanja javnosti, Općinski odbor Socijaldemokratske partije želi da demantuje tvrdnje predsjednika OO SDA Visoko, gospodina Halima Zukića o navodnom nepotizmu u našim redovima.

Gospodin Halim Zukić  u posljednjem saopćenju pod nazivom „A šta ste vi demantovali“ ponovo po principu „vruće-hladno“ čas zahtjeva odgovore u ime građana, čas odgovore sebi o nekim iluzornim optužbama na račun Socijaldemokratske partije, insistirajući i dalje da je on referentna moralna adresa kojoj se bilo šta treba objašnjavati.

Ipak, Socijaldemokratska partija će pokušati sa par kratkih i istinitih činjenica demistificirati njegove optužbe.

Prvo, premda se zahvaljujemo na dobronamjernom savjetu gospodina Zukića „da šutimo“, ipak šutnja i odobravanje nepotizma i stranačkog zapošljavanja njegove ili bilo koje stranke nije nama svojstvena i uvijek ćemo se pobuniti kada vidimo i osjetimo nepravdu. Svjesni smo činjenice da je gospodin Zukić navikao na afirmaciju i odbravanje njegovih rasijanih ideja i umišljenog intelektualizma, ali ga moramo ponovo upozoriti da društvena odgovornost koju osjećamo prema građanima nama ne dozvoljava šutnju ili, što bi bilo još gore, ohrabrivanje njegovih filozofskih i metafizičkih meditacija u kojem malizicozno, ali i nedovoljno sposobno, kritike Socijaldemokratske partije na račun nedjela njegove stranke pokušava prebaciti na kritiku običnih građana, djece bez oba roditelja, itd.

Stoga, poručujemo gospodinu Zukiću da se pokuša suzdržati jeftinog populizma ili neka građanima objasni zašto je njegova stranka oborila amandmane SDP-a na budžet kojim je planirano dodatnih 50.000,00 KM za finansiranje pripravnika, kojim bi se broj mladih ljudi koji bi dobili “šansu  odnosno pretpostavku za neko buduće zaposlenje i normalan život”, kako gospodin Zukić navodi, uveliko povećao. Ili neka gospodin Zukić svoj populizam pokuša opravdati objašnjenjem zašto je njegova stranka smanjila sredstva za prevoz učenika i studenata ili zašto je oborila amandman SDP-a na budžet kojim bi se kreirao općinski fond za stipendije itd. Stoga i savjetujemo gospodina Zukića na uzdržanost od populizma jer su činjenice uveliko na našoj strani.

Drugo, „naklonost građana putem manipulacije i laži“ nama nije potrebna i to svesrdno prepuštamo stranci gospodina Zukića još od vremena “zlatnih kašika”.

Treće, što se tiče optužbi gospodina Zukića iznesenih u njegovoj prvoj reakciji na naše saopćenje iznosimo samo nekoliko činjenica :

  • Dževad Husić nije u srodstvu sa Muhamedom Husićem i na njegovo zaposljenje ministar Husić je imao jednak uticaj kao i na zaposlenje Adema Hindija,
  • Sedmendin Amidžić, također, nije u srodstvu sa Muhamedom Husićem i ovim putem pozivamo gospodina Zukića da upozna ministra Husića sa tim navodim rođakom,
  • Dalibor Tomičić je zaposlen u KTK Visoko prije angažmana u Općinskom vijeću Visoko i ovim putem pozivamo gospodina Zukića da, ako misli da je njegova funkcija unutar KTK profitabilna i atraktivna, ponudi člana svoje stranke za to mjesto na kojem su mjesečna primanja manja od toplog obroka uposlenika Općine Visoko, što se lako može provjeriti u KTK Visoko,
  • Adnan Šabani, zet Mirsada Mešića, nije uposlenik BH Telecoma ni u Visokom ni u Zenici već je zaposlen u privatnoj firmi. A zašto nije uposlen u BH Telecom-u pozivamo gospodina Zukića da provjeri sam te da rezultate tog istraživanja što prije objavi. Mislimo da će mu to saznanje objasniti ko smo mi iz SDP-a,
  • Seid Burić  nije uposlenik Zavoda za zdravstveno osiguranje Poslovnice Visoko već budući magistar Pravnih nauka koji angažovan kao pripravnik,
  • Almin Mostić nije član SDP-a niti je zaposlen u BH Pošte,
  • Husić Sanida, supruga Muhameda Husića je kao magistrica razredne nastave svoj radni vijek započela u OŠ Safvet-beg Bašagić, zatim nakon toga radila u OŠ Osman Nakaš Sarajevo i OŠ Hrasno Sarajevo, a 2013. godine na osnovu konkursa raspisanog u julu primljena u OŠ Kulin Ban na određeno vrijeme do 15. augusta 2014. godine.

Pozivamo gospodina Zukića, ali i cijenjeno građanstvo da sve navedene informacije provjeri.

Četvrto i posljednje, Općinski odbor Socijaldemokratske partije, također, sa velikom dozom zadovoljstva, završava prepisku sa gospodinom Zukićem koji unutar aršina društvene i političke odgovornosti prema građanima nama NIJE  ravnopravan sagovornik. Ipak,  gospodin Zukić predsjedava strankom koja je našoj Općini “poklonila” famozni “visočki areodrom”, Muniba Alibegoviča, nacionalističku retoriku, kupovinu i prodaju vijećnika, “reformu” javnog sektora itd – odnosno onom strankom koja je tokom zadnjih 20 godina naše političko tržiše zasitila najbezobraznijim i najnerealnijim te nikad ispunjenim predizbornim obećanjima. S druge strane, Socijaldemokratska partija se nije bavila prodavanjem magle, obećavanjem laži ili nacionalističkom retorikom. Koliko god to teško bilo shvatiti gospodinu Zukiću jedini INTERES svakog člana Socijaldemokratske partije jeste multinacionalno, multikulturalno, ekonomski prosperitetno, Evropsko Visoko.

OO SDP BIH Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close