-TopSLIDEPolitikaVideoVisokoZDK

SDA ZDK: Radni sastanak kandidata za načelnike ispred Koalicije SDA/SBB u OO SDA Visoko

Predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević i kandidati za načelnike ispred Koalicije SDA/SBB u općinama ZDK te predsjednici OO u ZDK, danas su održali radni sastank u OO SDA Visoko.

Razgovarano je o ciljevima i procjenama stanja u svakoj pojedinačnoj općinskoj organizaciji SDA u ZDK, te o pripremama za predstojeće Lokalne izbore.

U ovom izvještaju donosimo izjave Miralema Galijaševića, Halima Zukića i Nermina Mandre.

“Naš zajednički cilj je da zadržimo naše načelničke pozicije i da sa SBB-om osvojimo dodatne pozicije, te da povećamo broj vijećničkih pozicija za 10 posto. Informiran sam sa terena da se planovi za zajedničku izbornu strategiju sa SBB-om razvijaju u zadovoljavajućem smjeru, te da je opća situacija pozitivna” – izjavio je nakon sastanka predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević.

“S kolegama Nerminom Mandrom i Avdijom Kovačevićem razgovarano je o potrebi tješnje saradnje među susjednim općinama i mislim da je u tom smislu otvoreno jedno novo poglavlje u saradnji po pitanju projekata od zajedničkog interesa. Radi se o projektima koji bi donijeli različite sinergijske efekte koji bi bili osnova za ekonomski, a prije svega razvoj turizma ovog regiona. Radi se infrastrukturnim projektima prevashodno u povezivanju ovih triju općina kao i turističkih atrakcija Visokog, Vareša i Kaknja sa perspektivom da se takva saradnja proširi na općine Olovo i Breza i zašto ne u budućnosti na općine Kiseljak, Kreševo i Fojnicu tako da zajedno činimo jedan atraktivan turistički region u budućnosti. Mislim da je to otvaranje jednog sasvim novog poglavlja u odnosima pomenutih općina” – rekao je predsjednik OO SDA Visoko Halim Zukić.


“Visoko i Kakanj povezuje mnogo zajedničkih stvari te razmjene iskustava. Poznavajući prodornost, energiju, entuzijazam i pamet gospodina Zukića, raduje me saradnja koja će se s njim ostvariti u oktobru” – izjavio je nakon sastanka prvi čovjek općine Kakanj i kandidat za načelnika na predstojećim izborima, Nermin Mandra.

magazinplus.eu / SDA Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close