SDA ZDK: Moglo bi biti i gore!

Politika koju provodi aktuelna izvršna i zakonodavna vlast u Zeničko dobojskom kantonu,predvođena SDP-om, mogla bi ionako teško ekonomsko i privredno stanje učiniti još gorim,ukazano je na današnjoj pres konferenciji kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije ZDK.
-Bojimo se da će stanje biti i gore u narednom periodu,što znači da će potrajati do izbora 2014. godine,izjavio je Ibrahim Plančić,poslanik SDA u kantonalnoj skupštini.
-Neozbiljnost i odsustvo strategije najbolje ilustruju zakonska rješenja koja se nude na usvajanje i to počesto po skraćenoj proceduri pa se naknadno povlače.
-Ono u čemu se jedino slažemo sa SDP Zenica,a povodom njihove inicijative da smijene svog premijera Fikreta Plevljaka je ocjena stanja u Kantonu,koje se ogleda u teškoj ekonomskoj situaciji,sve većem broju nezaposlenih i nedostatku dijaloga sa socijalnim partnerima,naglasio je Plančić. sda_press_plancic_sviii
Poslanik SDA u kantonalnoj skupštini Ibrahim Šišić je ukazao, da na posljednjoj sjednici Kluba Bošnjaka nije utvrđen prijedlog za novog predsjedavajućeg Skupštine,jer je kandidat SDP-a i SBB-a,Fahrudin Brkić dobio 14, a kandidat SDA,Senad Karavdić 10 glasova,dok su 2 glasa bila nevažeća.
Povodom sutrašnje sjednice Skupštine, na kojoj su i tačke iz oblasti zdravstva, Šišić je istakao, da će Klub SDA iznijeti jasne stavove pogotovo oko Kantonalne bolnice Zenica i teškog stanja u kojoj se nalazi ova zdravstvena ustanova. (Š.B.)

rtvze.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close