BiHPolitika

SDA: Pozivamo sve svoje zastupnike da provode i poštuju odluke organa Stranke

Pitanje odnosa pojedinih zastupnika SDA u Predstavničkom domu prema radu kluba SDA prisutno je od završetka 6. Kongresa SDA, stoji u saopćenju pristiglom iz SDA.

“Klub poslanika SDA u Predstavničkom domu do danas nije primio nikakvu pisanu obavijest o izlasku iz kluba bilo kojeg zastupnika, a u Parlamentarnoj skupštini nije registriran nikakav novi klub.

Četiri zastupnika koji se označavaju u javnosti su dosada iskazali različit odnos prema sprovođenju stavova organa stranke i imali različite istupe u javnosti.

Na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma, kada se glasalo o važnom pitanju budžeta, jedan je bio opravdano odsutan, jedan glasao za budžet, a dvojica su glasala protiv budžeta.

SDA poziva sve svoje zastupnike u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da u obavljanju svojih funkcija provode politiku i poštuju stavove organa stranke.

Kolegij SDA će u narednim danima učiniti dodatne napore, kako bi se u razgovoru s navedenim zastupnicima SDA normalizirao rad kluba poslanika SDA te u interesu svih osiguralo provođenje politike i poštivanje odluka organa stranke”, saopćeno je iz SDA.

 

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close