SDA: Očekujemo da Tužilaštvo i Sud BiH neće podleći političkom pritisku iz RS-a

Stranka demokratske akcije (SDA) je zaprepaštena činjenicom da je zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović uhapšen od strane SIPA-e bez valjanih razloga i bez naloga Tužilaštva, saopćeno je iz te stranke.

U saopćenju se navodi da je posebno zabrinjavajuće da je hapšenje izvršeno iako je Mehmedović pozvan u SIPA-u u svojstvu svjedoka.

– Očito je da iza ove radnje stoje lični razlozi i interesi direktora SIPA-e kojeg je Mehmedović prijavio za ratni zločin i druga krivična djela na području Hercegovine. Inače, u entitetu RS i tamošnjim medijima već duže vrijeme kontinirano traje medijska hajka s ciljem kompromitiranja i hapšenja Mehmedovića – navodi se u saopćenju.

Zato su, dodaje se, opravdane sumnje da je upravo hapšenje poslanika Šemsudina Mehmedovića, zajedno sa usvajanjem zakona o JMBG i prebivalištu „skrojenih po diktatima SNSD i SDS dio ponude SDP-a srpskim političkim strankama kako bi zadržali svoje ministarske fotelje u Vijeću ministara i ujedno diskreditirali sve branioce Bosne i Hercegovine”.

– SDA očekuje da će Tužilaštvo i Sud BiH u ovom predmetu postupiti u skladu sa zakonom i da neće podleći političkom pritisku iz RS-a te ličnim utjecajima direktora SIPA-e – saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close