Visoko

SBB Visoko: Vahid Ramić na čelu visočkog SBB-a

OO SBB Visoko: Saopćenje za javnost

Nakon analize Lokalnih izbora u BiH koji su održani 2016. godine, većina političih subjekata vršila je reevidenciju (obnovu)  članstva,  odnosno reorganizaciju  i unutarstranačke izbore.

Tako je u mjesecu julu 2017. godine obavljena i reevidencija članstva  Općinskog odbora (OO) Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Visoko.

Slijedom reevidencije, formirane su Skupštine mjesnih odbora odnosno Mjesni odbori OO SBB Visoko.

Podsjetimo, u septembru je Centrala Saveza za bolju budućnost BiH uvela Povjereništvo u OO SBB Visoko, koje je nastavilo da realizuje započete aktivnosti.

Povjereništvo je 2.10.2017. godine formiralo Forum mladih (FOM) OO SBB Visoko, a za predsjednicu Foruma mladih izabrana je Dženana Brkić – Šabić.

Također, u prostorijama OO SBB Visoko, 27.10.2017., formiran je Forum žena OO SBB Visoko.

Za predsjednicu je izabrana Elmedina Halilović, a za potpredsjednicu Safija Krvavac.

U četvrtak, 2.11.2017. godine održana je Skupština SBB BiH Visoko.

Nakon tajnog glasanja, sa ubjedljivo najvećim brojem glasova za novog predsjednika OO SBB Visoko izabran je Vahid Ramić, aktuelni vijećnik u drugom mandatu i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Visoko.

Vahid Ramić je diplomirani inženjer građevine, dokazani privrednik, dugogodišnji istaknuti član Saveza za bolju budućnost BiH.

U narednom periodu rukovodstvo OO SBB Visoko će analizirati dosadašnje rezultate i aktivnosti, te će formirati i ostala radna tijela po Statutu stranke.

OO SBB VISOKO

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close