SBB: Čelnici Stranke za BiH htjeli su opljačkati najveće prirodne i energetske resurse BiH

Povodom saopćenja Stranke za BiH, u kojem se, između ostalog, tvrdi da SDP-om i SBB-om upravlja Dodik, da bi se navodno „rasparčali resursi“, SBB saopćava :

Samo zahvaljujući nepokolebljivom stavu predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića od prije nekoliko godina, SBiH i njen kvazi predsjednik Amer Jerlagić i suštinski kapo Haris Silajdžić, su spriječeni da opljačkaju najveće prirodne i energetske resurse BiH i poklone ih svojim fantomskim firmama, odnosno izvjesnom Branetu Crnogorcu i Bedžetu Pacoliju.

Silajdžićeva providna tadašnja igra je bila da javno plaši građane verbalnim ratom sa Dodikom, kako bi on i Jerlagić na miru krali zajedno sa svojim ministrom Vahidom Hećom.

Jergalić danas može držati moralističke lekcije i lažno brinuti o resursima BiH, samo iz prostog razloga što nadležni tužitelji nepotrebno odlažu neminovno procesuiranje spomenute trojke iz SBiH, zbog krivičnih djela koja su tada počinili.

Inače, koliko i kako su brinuli o BiH najbolje pokazuje katastrofalni poraz na izborima 2010. godine, kada su Silajdžić i njegova  stranka voljom glasača praktično zbrisani sa relevantne političke scene.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close