SBB BiH: Tihić ne bi mogao biti ni stariji pravnik u Radončićevim megauspješnim kompanijama!!!

Povodom tvrdnji predsjednika SDA Sulejmana Tihića da Fahrudin Radončić, navodno, ne razumije reformske procese i njihove pravne aspekte, SBB BiH podsjeća Tihića da je BiH u pridruživanju Evropskoj uniji daleko iza Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i drugih država regije

Avaz Twist Tower-To najbolje govori koliko su Tihić i njegova SDA za svoje vladavine bili loši u ispunjavanju evropskih standarda. Samozvani pravni ekspert Tihić bi u Radončićevim megauspješnim kompanijama vjerovatno dogurao do pozicije starijeg pravnika i to isključivo zbog njegovih godina – kaže se u saopćenju SBB-a.

Dodaje se kako se presuda “Sejdić-Finci” “ne može sagledavati iz ugla male pravne pameti, jer se prvenstveno radi o državničkoj odluci hoće li ova zemlja putem Evrope, euroatlantskih integracija i zapadne civilizacije, ili će njome iz sjene upravljati Tihićev partner Bakir Izetbegović i iranska koncepcija države, o kojoj pojedini Bošnjaci u vrhu SDA i dalje tužno maštaju”.

-Samovoljno i prema Bošnjacima i BiH politički neodgovorno isključivanje SDA iz procesa evropskih integracija i sakrivanje iza nepostojećih “starih” zasluga ne mogu “sakriti” spomenutu historijsku raskrsnicu i potrebu da BiH ide svojim prirodnim putem i pridruži se EU. Inače, samohvalisanje SDA da su oni bili lideri u donošenju brojnih reformskih zakona je čista laž, jer je poznato da su to bile ideje međunarodne zajednice i da je SDA i tada u posljednji čas uskakala da bi se pridružila parlamentarnoj većini koja je usvajala spomenute zakone. Najbolji primjer je Zakon o popisu stanovištva u BiH, koji je SDA tri godine kočila – a time i evropski put BiH – a onda na kraju, ipak, pristala – navodi SBB u saopćenju za javnost.

Dodaje se kako ova stranka i dalje ostaje pri stavu da se SDA ne boji presude “Sejdić-Finci”, nego poglavlja 23. i 24., čije ispunjenje slijedi nakon provedbe presude, a podrazumijeva borbu protiv sistemske korupcije. (FENA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close