SBB: Bakir Izetbegović će odgovarati za politička ubistva i opljačkano blago

Nakon što je SDA ustvrdila da Fahrudin Radončić “nije nikakav graditelj” i pozvala javnost da ne vjeruje “u te priče”, SBB saopćava: – Nesretni Bakir Izetbegović, koji je s majkom uzeo milijarde KM u Turskoj, Saudijskoj Arabiji, Švicarskoj, a ništa od toga nije investirao u BiH, nalazi se, u za njega, nerješivoj situaciji – nikako ne može uvjeriti ljude da ne vjeruju vlastitim očima. “Dnevni avaz” je najprodavaniji proizvod i najpoznatiji domaći brend u historiji BiH i najveća medijska imperija u historiji Bošnjaka. Zgrade sadašnje “Hypo banke”, “Radon Plaze”, “Avazovog” tornja ili objekta u Tuzli, s hiljadama uposlenih, nemoguće je sakriti političkim saopćenjima nesposobne SDA.

Za dvadeset godina Bakirove vlasti on je doveo do 550.000 nezaposlenih, 600.000 gladnih, a Bošnjake je potpuno izolirao od zapadne civilizacije i saveznika. Iranski obavještajci, mudžahedini, politička ubistva Nedžada Ugljena, Joze Leutara,  Hakije Turajlića, Sulejmana Redžića, Irfana Ljubijankića, Juke Prazine, Mušana Topalovića, Ćele Delalića, ne mogu se sakriti montažom Bakirovog kućnog tužioca Dubravka Čampare i njihove jaranice, mafijašice Šejle Turković. Često spominjanog Ćelu Delalića ubila je SDA-ova stranačka državna mafija nakon što je javno rekao da će otkriti Ugljenove ubice, a u toj priči nema Radončića, ali Bakira Izetbegovića i AID-a sigurno ima.

Fahrudin Radončić će nastaviti graditi i svaku KM reinvestirati u izgradnju BiH, ali će nakon 12. oktobra od Republike Turske i drugih zemalja tražiti da se narodu i BiH vrati opljačkano zlato te drugo blago i milijarde KM namijenjene bh. građanima, a sada se drže na tajnim privatnim računima u inozemstvu. Radončić – a takvi ljudi su u mnogo većem broju potrebni BiH – nema razloga da se stidi svog uspjeha. Neka se SDA i Bakir Izetbegović stide svog neuspjeha. Radončić je veliki graditelj, za razliku od SDA, koja je samo rušila: od hiljada nekada uspješnih narodnih fabrika napravili su narodne kuhinje.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close