BiHPolitika

Šarović Dodiku: “Vaša stranka je najviše podrivala RS – usvojili ste 49 nadležnosti na nivou BiH”! (VIDEO)

ŠAROVIĆ POTOPIO DODIKA: “Vaša stranka je najviše podrivala RS – usvojili ste 49 nadležnosti na nivou BiH”! (VIDEO)

Predsjednik SDS Mirko Šarović, na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, nazvao je kvazi informacijom radni metrijal za posbnu skupštinu Republike Srpske, iza koje stoje poslanici skupštinske većine, predvođenom SNSD-om

Šarović je rekao Dodiku da taj materijal njemu (Dodiku) služi da opere savjest, koja nije čista u prošlosti.

“Ovo što ste danas rekli nemam ništa da kažem, ali ovo što ste napisali u materijalu za skupštinu je gomila laži i falsifikata kvazi informacija i i nezrelih političkih ocjena usmjerenih protiv neistomišljenika koje ste počastili sa preko 20 stranica”, kazao je Šarović i naglasio da upravo u prenosu nadležnosti Republike Srpske na nivo BiH je učestvovao SNSD i Milorad Dodik.

“Vi ste gospodo učestvovali u tome a okrivljujete neke druge”, rekao je Šarović, dodajući da je u prenosu nadležnosti čak 49 zakona na nivo BiH preneseno zahvaljujući SNSD-u.

“Vi ste glavni učesnici u otimanju i prenosu nadležnosti sa RS. Vaša stranka je dala najveći doprinos podrivanju statusa RS. Od 2006. do 2010. usvojili ste 49 nadležnosti na nivo BiH, a iz ovog izvještaja to se ne vidi”, kazao je Šarović.

On je rekao Dodiku, bez obzira što se predstavljate da ste državotvorni, vi to niste, jer ste učestvovali u odlukama visokih predstavnika u BiH i prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH.

“Ako želite da budete državotvorni, treba da se suočite sa vašom prošlošću, koja nije sjajna”, rekao je, između ostalog, Šarović.

Zanimljivo je da govor Mirka Šarovića u NSRS JS RTRS nije prenosio, nego su emitovane podnevne vijsti, koje su kasnile više od 15 minuta, jer su u cijelosti prethodno prenosili govor lidera SNSD-a Milorada Dodika, piše BN TV-.

Identično je bilo i sa govorom drugog lidera opozicije Branislava Borenovića, čije obraćanje RTRS takođe nije prenio.

SB

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close