Sarajevo-osiguranje – među 50 vodećih u regionu

Sarajevo-osiguranje, lider na tržištu osiguranja u BiH, je i dalje jedino bh. osiguravajuće društvo među 50 najvećih osiguranja iz regiona jugoistočne Evrope u rangiranju koje je po sedmi put provela agencija SeeNews, nezavisni svjetski prezenter poslovnih vijesti i informacija.

Ova agencija je objavila rezultate rangiranja TOP 100 najvećih kompanija, banaka i osiguravajućih kuća regiona SEE (Southeast Europe) gdje su zastupljene najznačajnije firme iz BiH, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Slovenije.

Sarajevo-osiguranje je za period 2013. godine pozicionirano na 43. mjesto najvećih regionalnih osiguravajućih društava po ostvarenoj premiji.

Prema posljednjim zvaničnim dostupnim podacima za prvih osam mjeseci 2014. godine, Sarajevo-osiguranje ostaje vodeće društvo na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine sa 45,5 miliona KM ostvarene premije te tržišnim udjelom kod društava sa područja Federacije u iznosu od 16,5 posto.

Tokom prvih osam mjeseci 2014. godine Sarajevo-osiguranje je riješilo i isplatilo 18,6 miliona KM šteta svih vrsta osiguranja, po čemu je također na prvoj poziciji u BiH.

seebiz.net

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close