”Sarajevo open 2014”: Judo reprezentacija BiH osvojila treće mjesto

Judo reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je ukupno treće mjesto na 9. evropskom judo kupu Top ranking ”Sarajevo open 2014”, na kojem su nastupila 272 takmičara iz 22 zemlje.

Na takmičenju koje je održano proteklog vikenda u KSC-u Ilidža, reprezentacija BiH osvojila je dvije zlatne, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Najuspješnije su bile Larisa Cerić u kategoriji +78 kg i Aleksandra Samardžić u kategoriji -70 kg, koje su potvrdile kvalitet i  trijumfovale u finalnim borbama.

Cerić je u finalnom meču savladala predstavnicu Fracuske Rebeku Ramanich, a Samardžić je pobjedila Švicarku Desiree Gabriel.

Do finala je stigao i Mitar Mrdić (-73kg), ali izgubio je od Francuza Jordana Amorosa. U borbi za treće mjesto, Sabina Haračić je pobijedila Slovenku Uršku Gracner u kategoriji -78kg.

Sportistima, trenerima i gledaocima na svečanom otvaranju obratili su se dogradonačelnik Grada Sarajeva Ranko Čović, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić i član Sportske komisije EJU Branislav Crnogorac.

Svečano otvaranje i finalne borbe prvog dana takmičenja svojim prisustvom uveličao je i legenda bh. sporta Ivica Osim.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close