Ostali sportoviSport

Sarajevo domaćin drugog kola ‘Balkan Ice Hockey League’

PRAZNIK HOKEJA OD 15. DO 17.01.

Sarajevo će od 15. od 17. januara biti domaćin drugog kola balkanske hokejaške lige ”Balkan Ice Hockey League” (BIHL), koje će biti održano u sklopu manifestacije ”Ice Fest Sarajevo 2016”

 

Prvo kolo BIHL-a je održano u Skoplju, dok će u drugom kolu u Olimpijskoj dvorani ”Juan Antonio Samaranch” snage odmjeriti hokejaški klubovi HC Slavija Sofija (Bugarska), HK Metalurg Skoplje (Makedonija), HK Spartak Subotica (Srbija) i HK Vukovi Stari Grad (BiH).

 

Trodnevni praznik hokeja uveličat će performansi umjetničkih klizačica KKK Olimp iz Sarajeva, kao i nastup najmlađih bh. hokejaša, saopćeno je iz Hokejaškog saveza BiH.

 

Savez se pridružio BIHL inicijativi, u kojoj kroz međusobna takmičenja hokejaši Balkana promovišu i unapređuju svoju takmičarsku formu.

 

Nakon prvog kola BIHL-a na tabeli vodi HK Spartak Subotica, a slijede mu HK Metalurg Skoplje, HC Slavija Sofija i HK Vukovi Stari Grad Sarajevo.

 

Vukovi će imati odličnu priliku da na domaćem terenu poprave plasman na tabeli.

 

Svečano otvorenje ”Ice Fest Sarajevo 2016” i prva utakmica BIHL-a bit će održani u petak, 15. januara s početkom u 17 sati utakmicom na ledenoj plohi ”Zetre” između Metalurga i Spartaka.

 

U 19.30 sati snage će odmjeriti Vukovi i Slavija.

 

(Fena/mr)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close