Saradnja Preventa i General Motorsa

U Srebrenici proizvodnja komponenti za automobilsku industriju

Do kraja ove godine Prevent u Bosni i Hercegovini planira ući u novi projekat proizvodnje presvlaka za ručicu ručne kočnice modela Opel Adam. Predstavnici Opela i Cimosa posjetili su ove sedmice proizvodne pogone Preventa u Srebrenici i Visokom kako bi se iz prve ruke upoznali sa poslovnim aktivnostima ove kompanije i dogovorili proširenje saradnje. Tokom boravka
u Visokom gosti su obišli Prevent Leather, najmoderniju kožaru na prostoru jugoistočne Evrope te se uvjerili u visoke standarde koje ova kompanija zadovoljava.

„Prevent je strateški dobavljač autopresvlaka za renomirane evropske proizvođače automobila.

Okosnicu našeg uspjeha čine kvalitet proizvoda i posvećena radna snaga. Svaki novi projekat koji Prevent dobije direktno je priznanje za naše uposlenike“ ističe Almir Jazvin, predsjednik Uprave Preventa BH te dodaje „izuzetno smo ponosni na proširenje saradnje sa Opelom i kontinuiranu diversifikaciju tržišta i kupaca“.

Na lokaciji Srebrenica Prevent trenutno proizvodi kompnente za ručnu kočnicu i zapošljava oko dvadeset uposlenika. Diversifikacija tržišta i novi projekti poput Opela doprinijet će otvaranju novih radnih mjesta i povećanju proizvodnih kapaciteta ove lokacije. Širenje Preventa u Srebrenici zavist će i od poslovnih mogućnosti te potencijala regije da odgovori na zahtjeve automobilske industrije.

Prevent grupacija u BiH djeluje na sedam lokacija i pri tome zapošljava blizu 5000 uposlenika. Ova kompanija proizvodi autopresvlake, kožu i kočione diskove za renomirane svjetske proizvođače automobila te je prisutna u oblasti non-automotiva kroz sektore brodogradnje i zaštitne opreme.

Poslujući transparentno i u skladu sa zakonom Prevent je motor razvoja bh. privrede i primjer dobre prakse za strane investitore.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close