NK Bosna: Agonija se nastavlja – Direktor kluba Ivica Pekić razriješen dužnosti

Nije uspio pokušaj Upravnog odbora kluba da izvrši “popunu Uprave” razrješenjem dužnosti Ivice Pekića? Ponuda Općini da sa ŠEST “svojih kadrova” izvrši “popunu Uprave” uz “TRI” preostala, nije naišla na podršku nadležnih.

Jedino rješenje vidi se u održavanju Skupštine NK Bosna, podnošenju ostavke od strane aktuelnih aktera u istoj, te izboru novog klupskog rukovodstva.

Agonija NK Bosne traje duži niz godina, kulminira inatom pojedinaca – kada su se određeni politički kadrovi (Ahmet Kurspahić i Faruk Salčinović uz blagoslov tadašnjeg načelnika Muniba Alibegovića) usaglasili da formiraju Upravni odbor NK Bosna s Asmirom Hodžićem na čelu Uprave, a Ivicom Pekićem klubskim direktorom.
Tadašnjoj aktuelnoj Upravi s Nihadom Smailagićem na čelu, sve je urađeno iza leđa. Upravu kluba trebao je preuzeti Zijad Breščić.

Trenutni razvoj Upravne politike NK Bosna s dovođenjem Mirsada Gabele iz Sarajeva za predsjednika, te iznuđivanje ostavke Ivice Pekića, a “nuđenje” iste dužnosti nekim, već spomenutim u ovom tekstu, razotkriva namjere kreatora ove ujdurme.
Pisali smo već o tome, o pojedincima koji su iskoristili priliku  za vlastita pozicioniranja u  višim institucijama nogometne hijerarhije.
Kako se radi o nekolicini takvih i već propalim pokušajem, da preko Općinske nogometne lige ovladaju visočkim nogometom, preostala im Uprava NK Bosna služi za kreiranje bilo kakvog legaliteta – očuvanja stečenih pozicija.
Aktuelna financijska i rezultatska kriza, po ko zna koji puta će se adresirati na lokalnu vlast (praksa viđena – provjerena u desetljeću što je za nama).
Pokušali su biti orginalniji; ponudili su “vlastima” ŠEST mjesta u Upravi,  a da zadrže sebe u istoj.

Za očekivati je animiranje javnosti – prenošenjem vlastite neučinkovitosti na adresu lokalne zajednice koja im nije davala koliko im je trebalo. Ne pitajući se koliko su bili kompetentni i da li su možda upravo “ONI” razlog skromnih rezltata NK Bosna.

Vrijeme pred nama će pokazati u kom pravcu će se razvijati “politika Uprave” NK Bosna i da li će se odražati Skupština NK Bosna, izvještajno-izborna?

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close