NogometSport

Šampionska igra Željezničara za prvo mjesto na tabeli uz Slobodu

Na Grbavici je večeras odigran derbi susret trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je Željezničar dočekao Široki Brijeg.

Bio je to pravi derbi kakav se i očekivao, a Željezničar je na šampionski način očitao pravu fudbalsku lekciju sportskim rivalima iz Hercegovine. Konačan rezultat je bio 2:0, a ponovo je fantastičnu noć imao, za sada najbolji fudbaler prvenstva Ivan Lendrić.

Hrvatski napadač je postigao prvi pogodak, a upisao je i asistenciju kod drugog gola. Odlično je počelo za Željezničar pošto je terenska inicijativa krunisana pogotkom u 38. minuti. Korner je izveo Samir Bekrić, a uslijedila je gužva nakon koje se odlično snašao Ivan Lendrić i pogodio i treći put u tri kola ovogodišnjeg prvenstva.

Konačan rezultat je postavljen tačno pola sata kasnije, kada je nakon prodora Ivana Lendrića uslijedila asistencija za Stevu Nikolića koji postiže prvi pogodak u plavom dresu.

Željezničar je nakon ova tri boda ostao na prvom mjestu sa 7 bodova koliko ima i Sloboda, dok je Široki tek na dva boda u donjem dijelu tabele.

sport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close