Visoko

Salim Hasagić: “Svi smo motivisani, želimo nastaviti trend prethodnih generacija”

Salim Hasagić, rukometaš Bosne iz Visokog, za MeridianSportBH je najavio duel svoje ekipe protiv Iskre iz Bugojna u okviru devetog kola Premijer lige BiH.

Počeo je ovako:

“Što se tiče naredne utakmice protiv Iskre, mogu reći da su oni blagi favoriti. Nakon pobjede protiv prvaka države i trenutno najbolje ekipe u ligi, Izviđača iz Ljubuškog, za očekivati je da igrači Iskre dolaze u Visoko po cijeli plijen i još ako dodamo to da bi oni sa osvojena dva boda u Visokom napravili tri boda razlike između nas, uvjeren sam da će pružiti svoj maksimum. Takođe, treba napomenuti da oni u svojoj ekipi trenutno imaju najboljeg strijelca lige Benjamina Čičkušića i još par iskusnih igrača kao Polića i Purića, od kojih mi očekujemo najveću opasnost. S druge strane, naša pobjeda protiv sarajevske Bosne dala nam je ogromni vjetar u leđa i ovu mini-pauzu od deset dana iskoristili smo kako bismo se pripremili za nadolazeći meč. Mi smo veoma mlada ekipa sa igračima koji nisu imali zapažene minutaže u prethodnim sezonama tako da se nadam da u sljedećoj utakmici protiv Iskre to neće predstavljati problem. Nadam se da će naši mladi igrači uz nas starije pružiti svoj maksimum i da će dva boda otići na naš konto. Što se tiče atmosfere u ekipi, svi smo motivisani i želimo napraviti što bolji rezultat, ne samo u sljedećoj utakmici, nego i u nastavku sezone jer Visoko kao grad je poznat po rokometu, tako da želimo da nastavimo neki trend koji su prethodne generacije ostavile nama mlađima”.

U nastavku, Salim Hasagić je istakao sljedeće:

“Nije lako i stavili su nam veliki teret na leđa, ali nadam se da ćemo ove sezone biti u sredini tabele. Da se malo osvrnem i na dosadašnji dio sezone, igrom ekipe i borbenošću sam zadovoljan, dosta mladih igrača je napredovalo, a bodovno i nisam toliko zadovoljan. Mogli smo malo bolje otvoriti sezonu, ali sve je to nedostak iskustva jer samo par igrača je imalo značajnu minutažu u Premijer Ligi BiH u prethodnim godinama. Da se vratim na bugojansku Iskru, nadam se da ćemo osvojiti nama vrlo važna dva boda i da će nam to biti neka vodilja za naredne utakmice gdje bismo mogli napraviti neku seriju od tri vezane pobjede. Takođe, ovim putem bih pozvao sve ljubitelje sporta, a pogotovo rukometa, da dođu u srijedu u 17:30h u ‘KSC Mladost Visoko’ i da nas podrže jer sa njima smo dosta jači. Isto tako, pozdravljam sve čitaoce portala MeridianSportBH”.

Utakmica između Bosne iz Visokog i Iskre i Bugojne je na programu u srijedu od 17:30h.

MeridianSportBH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close