Salihović ne igra protiv Argentine, Bičakčić stoper

Prema viđenom na sinoćnjem treningu održanom na stadionu „Maracana“ u Rio de Janeiru Sejad Salihović neće nastupiti danas za Bosnu i Hercegovinu protiv Argentine u utakmici prvog kola grupe „F“ Svjetskog prvenstva, javio je specijalni izvještač Anadolije sa mjesta događaja iz Brazila.

Salihović nije trenirao sa ekipom radi povrede mišića, te je selektor Safet Sušić najavio da neće biti u sastavu, kako je ranije predviđeno.

Umjesto Salihović u startnih 11 u historijskoj, prvoj utakmici BiH na Mundijalima „upao” je Ermin Bičakčić. On će igrati na poziciji stopera, a Sead Kolašinac u odnosnu na prvobitnu taktičku varijantu bh. stručnog štaba „preselit” će na lijevi bok.

Shodno tome, BiH će protiv Argentine igrati u formaciji 4-1-4-1. Na golu će biti Asmir Begović, a uz Bičakčića drugi stoper je kapiten Emir Spahić. Na lijevom boku igrat će  Kolašinac, desnom Mensur Mujdža. U veznom redu nastupit će Miralem Pjanić, Muhamed Bešić, Senad Lulić, Izet Hajrović i Zvjezdan Misimović. U napadu će igrati sa Edin Džeko.

Utakmica BiH – Argentina igra se večeras sa početkom u 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

(AA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close