Visoko

Šahovski teren u Visokom

NOVI ŠAHOVSKI TEREN U VISOKOM

Danas je, 20.6.2016. godine, otvorena nova uređena javna površina sa šahovskim terenom na prostoru u ulici dr. Džananovića. Šahovski teren je projekat učenika MSŠ „Hazim Šabanović“ koji su po treći put za redom, osvojili nagradu na Sajmu Volontiraj Kreditiraj. Svoj projekat su nazvali “Ulični šah – igra za sve”, a osvojili su nagradu u vrijednosti 1,500KM. Osvojenu nagradu, učenici MSŠ „Hazim Šabanović“ su odlučili pokloniti gradu Visoko s ciljem da to mjesto posluži za druženje i zabavu, za ljude od 7 do 77 godina. Projekat pripremanja šahovskog terena je realiziran u saradnji sa Općinom Visoko.

Otvaranju šahovskog terena prisustvovali su načelnica mr.sci. Amra Babić, predstavnici Općine, prestavnici Sportskog saveza i ljubitelji šaha. Novi šahovski teren je otvoren potezima izvedenim od strane mladih šahista. Teren za ljubitelje šaha je postavljen na korištenje svim građanima općine Visoko, a o čemu će se starati Sportski savez općine Visoko.

Općina Visoko posljednjih godina mnogo je uložila na sportske i kulturune sadržaje, a ovaj potez mladih građana je samo još jedan korak naprijed koji čine našu općinu ljepšim mjestom za boravak.

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close