Safet Sušić za: I bez Džeke ćemo biti napadačka ekipa u Izraelu

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić suočio se sa velikim problemom, uoči utakmice koja Zmajeve očekuje 16. novembra u Izraelu povrijedio se kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko.

Selektor Sušić je za Klix.ba rekao da u ovom trenutku ne želi razmišljati o tome da Džeko neće nastupiti u Izraelu, ali i da ima rezervnu opciju ukoliko on ipak ne bude mogao igrati.

“Znao sam da je povrijeđen već 2-3 dana, da ima problem sa listom noge. On je tražio od trenera Pellegrinija da ne igra večeras protiv QPR-a, ali je trener ipak rizikovao jer rezultat nije išao u prilog Cityju. Nadam se ipak da će sve biti u redu, da povreda nije ozbiljnije prirode i da će biti spreman za utakmicu sa Izraelom”, kazao je Sušić.

Na pitanje šta ukoliko Džeko ipak ne bude u kombinaciji za sastav, jer bi to značilo da u timu nemamo nijednog klasičnog napadača za Izrael, Pape je odgovorio:

“Ne razmišljam uopće o tome da sada zovem nekog napadača koji nema iskustvo igranja u reprezentaciji i da on bude glavni napadač u tako važnoj utakmici. Imam opciju i u slučaju da Džeko ne zaigra, bit ćemo napadački orijentisani iako bez klasičnog napadača”, naveo je Pape.

Na kraju je dodao kako i najbolje svjetske ekipe igraju ponekad bez napadača.

“Barcelona zna ponekad igrati bez klasičnog napadača, a itekako su ofanzivni. Bayern isto tako igra sa jednim napadačem itd”, zaključio je Pape.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close