Safet Sušić: Mi smo ovdje došli pobijediti

Na stadionu Skonto u Rigi naši reprezentativci su jučer odradili trening uoči današnje utakmice koji je protekao bez problema i povreda, u fenomenalnoj atmosferi koju može pokvariti jedino jedan loš rezultat, istakao je selektor Safet Sušić koji sutra može računati na sve igrače.

Sastav koji ce početi utakmicu sa Latvijom selektor je saopštio na press konferenciji: “Begović na golu,  Mujdža , Spahić, Zukanović, Lulić, Medunjanin, Rahimić, Pjanić, Salihović, Ibisević i Džeko. To će biti ekipa koja će da počne utakmicu. Bilo je dilema, ali što se ekipe tiče ne vjerujem da sam  mogao da pogriješim. Bilo je dilemu da li da stavim Zahirovića koji je igrao sve utakmice, ali igra vrlo malo u svom klubu ili Rahimića, koji isto malo igra, ali koji je dosao vrlo raspoložen osvojili su duplu krunu, isto tako mi treba iskustvo u ovoj utakmici. Bila mi je dilema da li da stavim ili Medunjanina ili Stavanovića i odlucio sam se za  Medunjanina, da pojačam sredinu terena, treba mi njegova tehnika.Stevanović ce biti kao džoker ako bude trebalo.

Selektor je ubijeđen da ce igrači da daju sve od sebe i uvjeren je u pobjedu: “Poštujem respektujem naseg protivnika, ali mi smo došli ovdje da pobijedimo, nemamo drugog izbora. Treba očekivati jak otpor ove reprezentacije, oni vjerovatno imaju manje motiva od nas. Nama je ovo utakmica zivota i vidjeće momci kad izađu na teren kakvu podršku imamo i bice sutra ovdje kao da se igra u Zenici.”

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close