BiHPolitika

Sabahudin Sinanović-Hudo: Kada bi svi malo više bili preduzetnici, a manje političari, bilo bi nam bolje !

Razgovarali smo sa Sabahudinom Sinanovićem, poznatijim kao Hudo, o humanitarnim akcijama, politici i privredi.

ZOS: Gospodine Sinanoviću poznati ste po svojim humanitarnim akcijama, šta Vas pokreće da dio svoga novca truda i vremena izdvajate za humanitarne projekte i akcije ?
Sinanović: Na samom početku želim da pozdravim sve čitaoce Vašeg portala i da čestitam predstojeće Bajramske praznike. Mišljenja sam i time se vodim kroz život da čovjek mora uvijek da ima na umu da ako je njemu dato nešto da zaradi, neka nafaka, da dio toga daje za pomoć onima kojima je to potrebno bez obzira na vjeru i naciju. Moram priznati da i moje djetinjstvo nije bilo nimalo lahko i da sam se itekako namučio i naradio da bih evo sad što kažu koliko toliko stao na noge.
ZOS: Član ste stranke A-SDA i na listi ove stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH se nalazite na 4. mjestu, međutim, čini nam se  da niste do sada bili posebno politički aktivni ?
Sinanović: Da, član sam A-SDA već duže vrijeme, bio sam aktivan kroz rad organa stranke na nivou kantonalnog odbora A-SDA Ze-do kantona. Rukovodstvo ove stranke je prepoznalo moj trud i angažman i predložili su me za kandidata za Parlament BiH, što mi je prije svega velika čast i smatram da ću sa svoje strane dati maksimum da program i ideje stranke predstavim što širem biračkom tijelu. Treba da znate da je trenutno A-SDA najjača stranka u Unsko-sanskom kantonu, ali i da odlično stojimu u našem, Ze-do kantonu, ali i drugim kantonima, npr. u zadnje vrijeme smo osnažili i kadrovski se pojačali u Sarajevu i Goraždu.
ZOS: U realnom ste sektoru, kako vidite trenutno privrednu situaciju u BiH ?
Sinanović:Evo skoro nepunih dvadeset godina sam u realnom sektoru, na tržištu i tržišnoj utakmici, svaki dan, svaki mjesec, svaku godinu, stalna je borba da se dobije posao, da se završi kvalitetno i na vrijeme, da se nikome ne kasni i ne duguje. Vjerujte mi da sam zadovoljan, ali bi bio daleko zadovoljniji, kad bi svi u državi bili više preduzetnici, a manje nakačeni na državne jasle i budžete.
Kad bi svoj lični interes manje “pakovali” pod bošnjački i državni interes i prodavali nam priču da su samo oni Bogom dani.
ZOS: Gospodine Sinanoviću, sretno na predstojećim izborima.
Sinanović: Hvala, akoBogda da pijemo slatku !
Zosradio.ba
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close