NogometSport

Rumunija pregazila Ukrajinu, da li smo ih precijenili u baražu?

Reprezentacija Rumunije je na sjajan način započela nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj jer je u prvoj utakmici grupe E razbila Ukrajinu sa čak 3:0.

Igrao se 29. minut kada je Stanciu na asistenciju Mana postigao vjerovatno najljepši gol dosadašnjeg dijela Eura. Napadač arabijskog Damaca je postigao eurogol sa 20-ak metara i nagovijestio dobar dan za svoju selekciju.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a onda Rumuni sa dva brza gola rješavaju sve dileme oko pobjednika u ovom duelu. Prvo je u 53. minuti Razvan Marin pogodio za 2:0, da bi četiri minute kasnije Denis Dragus postavio konačnih 3:0.

Ova utakmica je iz naše perspektive zanimljiva iz razloga što je upravo Ukrajina zauzela “naše mjesto” na Evropskom prvenstvu. Podsjetimo, pobjednik baraža trebao je ići baš u ovu grupu na Evropskom prvenstvu, a to je u našem slučaju bila Ukrajina, koja je na putu do Eura preskočila BiH i Island.

Sudeći prema današnjem izdanju Ukrajinaca, stiče se dojam da je reprezentacija BiH, kao i kompletna javnost, ipak precijenila njihove kvalitete.

U drugoj utakmici ove grupe od 18 sati se sastaju Belgija i Slovačka.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close