RukometSport

Rukometaši BiH večeras dočekuju Fince: Ponoviti isti pristup kao u prvom meču

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Goraždu večeras nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj. Naš tim će u okviru 4. kola u punoj dvorani “Mirsad Hurić” dočekati Finsku, koju je prije tri dana u gostima pobijedio, 32:27. Direktan TV prijenos osigurala je FACE TV.

Izabranici selektora Bilala Šumana potvrdili su ulogu favorita, a ukoliko se večeras od prve minute ponovi isti pristup, onda nova dva boda ne bi trebala doći u pitanje. Naš najbolji igrač u prvom meču u Finskoj bio je Marko Panić sa devet golova, te je tako potvrdio svoju odličnu formu koju ima tokom cijele sezone u Francuskoj.

“Super smo otvorili taj meč i na vodstvu 4:0 bilo je jasno da možemo lagano da se obračunamo sa Finskom. Odlučno i jako smo otvorili, kako u odbrani tako i u napadu, a krizu koju smo imali nekih 10-ak minuta lagano smo prevazišli i ni u jednom trenu pobjednik nije dolazio u pitanje. Trebamo ponoviti isti pristup, kao što je bio u Finskoj. Naravno, moramo pobijediti u Goraždu, a onda čekati juni, kada ćemo, nadam se, svi biti zdravi”, kazao je za “Oslobođenje” Panić.

Parovi 4. kola, grupa C: Španija – Austrija 35:24, BiH – Finska (20 sati).

Poredak: Španija 8 bodova, Austrija 2, BiH 2, Finska 2.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close