RukometSport

Rukometaši BiH danas protiv Švedske

U švedskom gradu Vaxjo

Rukomena reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u švedskom gradu Vaxjo u 13.30 sati protiv domaće selekcije igra prvi susret dodatnih kvalifikacija (baraž) za nastup na svjetskom prvenstvu 2017. godine u Francuskoj.

Najbolji rukometaši naše zemlje nakon devetodnevnih priprema u Mostaru spremno dočekuju susrete sa favoriziranim Šveđanima.

Reprezentaciji BiH to će biti četvrti  put da igra u baražu za nastup svjetskim prvenstvima. Na posljednjoj prepreci za plasman u završnicu najvećih međunarodnih takmičenja bh. rukometaši su zaustavljeni dva puta, dok su jednom bili uspješni.

U dodatnim kvalifikacijama za svjetsku smotru reprezentacija BiH je 2009. godine zaustavljena od Mađarske, a četiri godine kasnije za SP u Španiji poražena je od Njemačke.

Jedini uspješan nastup u baražu bh. rukometaši su ostvarili u junu 2014. godine kada su eliminirali ekipu Islanda, izborivši učešće na SP u Kataru  2015. godine, što je naš jedini nastup u završnici velikih takmičenja.

Nakon prvog meča sa Šveđanima, reprezentacija  se sutra vraća u Sarajevo u  popodnevnim satima, a uvečer će obaviti prvi trening.

Revanš je programu u srijedu u dvorani “Mirza Delibašić” – KSC Skednerija od 20.15 sati.

 

Autor: Fena

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close