RukometSport

Rukometaši BiH bolji od Crne Gore u prijateljskim susretima

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se već osam dana priprema u Mostaru za susrete protiv Švedske u dodadnim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj, odigrala je dva prijateljska kontrolna susreta sa selekcijom Crne Gore, koja se također priprema za baraž protiv Rusije.

U obe utakmice rukometaši BiH zabilježili su pobjede. U prvom  susretu  slavili su sa 31:30, dok su u drugom bili ubjedljiviji – 32:29.

U osvrtu na utakmice s Crnom Gorom selektor Dragan Marković nije bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu u prvoj utakmici.

– Odigrali smo jako slabo, posebno u odbrani, nisam bio zadovoljan. Drugo poluvrijeme igrali smo ozbiljnije i na kraju zasluženo pobijedili. Iako je to bio prijateljski susret moramo igrati na pobjedu i graditi pobjednički mentalitet – kazao je Marković.

U drugoj utakmici, po njegovom mišljenju, pristup igrača bio je puno ozbiljniji.

– Napad je bio odličan, dok su se odbrani igrači sklanjali, da se ne povrijede. Imao sam osjećaj da se svi čuvaju za Švedsku. Moramo igrati znatno agresivniju odbranu sa puno više zalaganja ako želimo da nešto napravimo protiv Šveđana – kazao je Marković.

Najbolji rukometaši BiH 10. juna putuju u Švedsku, a po povratku će se u Sarajevu pripremeti za revanš u Skenderiji.

Prva utakmica baraža igra se 12. juna u gradu Vaxjo, dok je revanš na rasporedu 15. juna.

Parovi baraža za SP 2017. (12./15. juna):

Švedska – Bosna i Hercegovina
Češka – Makedonija
Poljska – Holandija
Rusija – Crna Gora
Srbija – Mađarska
Island – Portugal
Slovenija – Norveška
Bjelorusija – Latvija
Danska – Austrija

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close