Rukomet: BiH opet pobijedila Grčku i plasirala se u kvalifikacije za EP 2016.

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine savladala je večeras u prepunoj dvorani u Cazinu selekciju Grčke27:22, te su na taj način ostvarili plasman u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Grčka rukometna reprezentacija  je ušla nešto bolje u utakmicu, te su imali prednost na početku meča. Nakon 30 minuta igre u ovom susretu naša reprezentacija je imala pet golova prednosti 17:12.

Nastavak utakmice je donio ponovo bolju igru naše selekcije. Nisu gosti iz Grčke imali priliku da ugroze prednost naše selekcije. Prednost je uglavnom išla do sedam ili osam golova prednosti, što je za Grčku bila nedostižna razlika.

Na kraju je naša selekcija slavila pobjedu 27:22 s kojom su se plasirali u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Najefikasniji u reprezenetaciji BiH bili su Halilković, Toromanović, Vražalić i Perić sa po četiri gola, a kod Grčke Mastorogiannis sa četiri i Papadopoulos s tri gola.

“Dao sam priliku svim igračima, koji su je iskoristili. Mi zasluženo idemo dalje i sada se spremamo za Island”, kazao je nakon utakmice selektor Marković.

“Ovo je neopisivo. Uz ovakvu publiku nismo nikako mogli izgubiti, rekao je Josip Perić nakon utakmice za BHT 1.

Kapiten bh. reprezentacije Muhamed Toromanović je nakon utakmice kazao da je najbitnije da se pobjedilo i da sada slijedi priprema za Island.

“Sa ovako mladom ekipom, i sa nas par iskusnih igrača pokušat ćemo pobjediti prvu utakmicu na domaćem terenu protiv Islanda. Ovo je moj grad i ovo je poseban osjećaj kada igraš kod svoje kuće, kazao je Toromanović nakon utakmice.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close