BiHPolitika

RS: Đokić u kriminalu do guše

ĐOKIĆ U KRIMINALU DO GUŠE

Fond PIO falsifikovao uplate doprinosa za devet godina!

Đokiću je godinama isplaćivana plata u bruto iznosu, bez obavezne i zakonom utvrđene uplate poreza i doprinosa, što je teško krivično djelo. Đokić je cijelo vrijeme radio kao zastupnik jedne strane firme kod koje je imao zasnovan radni odnos, što je nezabilježen slučaj u svijetu – da ministar nema zasnovan radni odnos u skladu sa zakonom u vladi u kojoj upravlja važnim resorom

Klupko je počelo da se odmotava kada je narodni poslanik Nebojša Vukanović prošle godine uputio poslaničko pitanje Vladi Republike Srpske – da li su ministru Petru Đokiću uplaćeni doprinosi na platu i da li mu je isplaćivana bruto plata, a da mu nisu uplaćeni doprinosi za vrijeme obavljanja ministarske funkcije od 2010. do juna 2019. godine.

Đokićevo Ministarstvo energetike i rudarstva zatražilo je podatke od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite u kojem je Đokić takođe bio ministar i dalo jedinstven odgovor u kome je navedeno da je ministarska plata Đokiću isplaćivana u skladu sa zakonom – što nije tačno!

– Za vrijeme trajanja mandata ministra Petra Đokića u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite (period od 01. februara 2011. do 28. decembra 2014.), potom u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva (period od 28. decembra 2014. do 20. decembra 2018. godine), i u Ministarstvu energetike i rudarstva (počev od 20. decembra 2018. godine), obračun i isplata plata su rađeni u skladu s važećim odlukama Vlade Republike Srpske, navedeno je u odgovoru na vukanovićevo poslaničko pitanje, uz navođenje četiri odluke i brojeve Službenih glasnika u kojima su te odluke objavljene.

OPŠIRNIJE istinito.com

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close