NogometSport

Robert Prosinečki danas izlazi iz bolnice, odlazi na kućno liječenje

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas napušta Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i liječenje nastavlja u kućnom ambijentu, saznaje portal Klix.ba.

Prosinečki je početkom mjeseca bio podvrgnut drugoj operaciji za kratko vrijeme nakon što rana nije zarasla u predviđenom roku od operativnog zahvata slijepog crijeva.

Za razliku od prve, druga operacija je čuvana u maksimalnoj tajnosti.

Prosinečki je prvobitno bio vraćen na Intenzivnu njegu KCUS-a gdje je nastavio proces rehabilitacije, a danas su stigle dobre vijesti da će napustiti bolnicu.

Problemi sa slijepim crijevom kod Prosinečkog su se pojavili nakon povratka iz Španije gdje smo igrali prijateljsku utakmicu, a selektor reprezentacije BiH zbog toga nije bio na otvorenju nove poslovne zgrade Nogometnog saveza BiH, a nije bio ni u Dablinu na izvlačenju grupa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iz Nogometnog saveza BiH danima nismo uspjeli dobiti potvrdu pa čak ni bilo kakav odgovor o stanju selektora, iako smo naglasili veliki interes javnosti za njegovu bolest. Neka javnost prosudi da li takvo ponašanje služi na čast savezu koji se smatra najprofesionalnijim u oblasti sporta.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close