Richard Dawkins: Odrastati kao katolik gore je od seksualnog zlostavljanja

Mentalno mučenje od strane vjeroučitelja na djecu ostavlja teže i dugoročnije posljedice od seksualnog zlostavljanja djece od strane svećenika, tvrdi Richard Dawkins

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Odgajati dijete u vjeri rimokatoličanstva gore je od zlostavljanja djeteta, tvrdnja je to engleskog ateiste i bivšeg profesora biologije s Oxforda Richarda Dawkinsa, prenosi agencija VLM.

‘Mentalno mučenje od strane vjeroučitelja na djecu ostavlja teže i dugoročnije posljedice od seksualnog zlostavljanja djece od strane svećenika’, u svom je provokativnom stilu rekao Dawkins, koji je revolucionirao ideju o evoluciji u svojoj knjizi 1976. godine, javlja agencija VLM, a prenosi Dnevnik.hr.

Istaknuo je kako mu je jedna žena, koju je seksualno zlostavljao svećenik kao sedmogodišnju djevojčicu, rekla kako je to bilo manje traumatičnije od rečenice koju je čula nakon smrti svoje sedmogodišnje prijateljice da će “trunuti u paklu” jer je djevojčica bila iz porodice protestanata.

‘Učenje djece da zaista potpuno i iskreno vjeruju u to da ljudi koji griješe nakon smrti idu u pakao gdje će gorjeti zauvijek i da im se koža nanovo i nanovo obnavlja, a zatim otpada od opeklina, donosi zaključak kako je takvo učenje puno gore od seksualnog zlostavljanja”, rekao je Dawkins dodajući da će djeca dugoročno imati strašnije noćne more i dugoročnije psihičke posljedice zato jer zaista u to vjeruju.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close