Revizija privatizacije je demagoški pokušaj smirivanja tenzija koji će odbiti investicije

LDS smatra da vlade pod hitno moraju sjesti sa poslodavcima i dogovoriti riješenja radi oslobađanja potencijala za nova radna mjesta , uštedama u budžetu, smanjenjem poreza i doprinosa, promjenama zakona o radu i preispitivanjem uloge i rada investicionih fondova

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

Socijalni bunt građana je opravdani rezultat politike, da su međustranački obračuni važniji od vođenja zemlje prema NATO-u i EU. Potpuno je jasno da demonstranti traže više posla, nova radna mijesta i prilagođavanje elita teškom finansijskom i socijalnom stanju. LDS smatra da vlade pod hitno moraju sjesti sa poslodavcima i dogovoriti riješenja radi oslobađanja potencijala za nova radna mjesta , uštedama u budžetu, smanjenjem poreza i doprinosa, promjenama zakona o radu i preispitivanjem uloge i rada investicionih fondova.

Investicioni fondovi moraju prestati biti agencije za nekretnine i početi realizirati svoju investuicionu funkciju. Revizija privatizacije je demagoški pokušaj smirivanja tenzija koji će rezultirati dodatnom pravnom nesigurnošću i odbijanjem investicija u trenutku kad samo nove investicije mogu povući zemlju iz krize. LDS očekuje da rezultat protesta bude pojačan rad na realizaciji Euro-atlanskih i Europskih integracija, i svijesno i odlučno potvrđuje spremnost da u potpunosti učestvuje u tom poslu“, zaključci su sjednice Glavnog Odbora LDS-a povodom protesta u BIH.

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close