Reprezentativac Lihtenštajna Dennis Salanović je novi Zmaj

Denis Salanović sa Davidom Villom

Aktuelni fudbalski reprezentativac Lihtenštajna Dennis Salanović će u budućnosti nositi dres bh. fudbalskih reprezentacija, ekskluzivno javlja Anadolu Agency (AA). Osamnaestogodišnji igrač koji nastupa za mlađe selekcije slavnog Atletica iz Madrida našao se na spisku selektora Lihtenštajna Renea Pauritscha za utakmicu s BiH, koja se igra na stadionu Tušanj u Tuzli.

Čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FSBiH) dolazak mladog Salanovića su iskoristili kako bi ga privolili za promjenu nacionalnog dresa, u čemu su, kako predsjednik Saveza Elvedin Begić tvrdi, i uspjeli.

Begić je za AA rekao kako je obavljen razgovor sa Salanovićem i njegovom porodicom, koja je porijeklom iz Banovića, tokom kojeg su odlučili da talentovani igrač u budućnosti postane igrač Zmajeva.

“Obavili smo razgovor s njim i njegovim roditeljima na obostrano zadovoljstvo. I već danas smo krenuli u proceduru sređivanja potrebne papirologije kako bi Salanović ubuduće igrao za BiH”, izjavio je Begić reporteru AA u Tuzli.

(AA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close