Reprezentacija BiH u kajaku i kanuu otputovala na Evropsko prvenstvo

Reprezentacija BiH u kajaku i kanuu otputovala na Evropsko prvenstvo

Njih sedam branit će boje BiH u rumunskom Bascovu.

Takmičenje poput evropskog prvenstva prilika je da sagledamo gdje smo i kako kotiramo u svijetu kajaka i kanua. Selektor reprezentacije ističe da je zadovoljan mladim ljudima koje vodi sa sobom u Rumuniju.

“Ovo takmičenje je na kraju naše sezone i svi su radili najmanje po dva treninga dnevno. Svoje rezultate su potvrdili na državom prvenstvu i tako smo i izabrali ovu reprezenatciju. Zadovoljan sam njima i nadam se boljem uspjehu nego prošle godine”, kazao je Alan Zahirović, selektor reprezentacije BiH u kajaku i kanuu.

Puni entuzijazma krenuli su sinoć naši reprezentativci sa obale Save, praćeni članovima matičnih klubova, rodbinom i prijateljima. Svima su očekivanja slična. Oni iskusniji već znaju šta ih čeka.
“Ovo za mene predstavlja veliki izazov i iskustvo. Prošle godine sam nastupio na svjetskom prvenstvu do 23 godine. Nadam se da ću ostvariti slične ili bolje rezultate”, kazao je Mirza Karahasanović, reprezentativac BiH u kajaku.

“Prošle godine sam nastupala na Mladim olimpijskim nadama i ušla u polufinale. Ove godine predstavljam BiH na evropskom prvenstvu”, kazala je Armela Zahirović, reprezentativka BiH u kajaku.

“Na državnom prvenstvu je bilo dosta dobrih rezultata i s tim sam stekao prava da  veslam za reprezentaciju. Očekujem što bolje veslanje i nadam se dobrim rezultatima”, kazao je Vladimir Spasojević, reprezentativac BiH u kajaku.

“Prošle godine smo bili na takmičenju mlade u Slovačkoj, ušao sam u polufinale i mislim da je to dobar rezultat za nas. Nadam se da ćemo ove godine biti još bolji. Mnogo rada i truda je potrebno, već osam godina veslam i same godine znače  koliko treba truda i rada”, kazao je Haris Salkić, reprezentativac BiH u kajaku.

Reprezentaciju BiH čine i mladi veslači kojima je ovo Evropsko prvenstvo prvo takmičenje ovakve vrste.
“Kao prvo jedno veliko iskustvo, radujem se što idem.Iza ovoga je mnogo rada, treninga, cijelo ljeto smo ovdje, pripremali smo se”, kazala je Isaura Šadić, reprezentativka BiH u kajaku.
“Trebao sam prošle godine da idem ali nisam nažalost. Ovo je prvo takmičenje pa ćemo vidjeti šta će biti. Bilo je mnogo takmičenja ove sezone. Spremao sam se ali sam to morao uskladiti sa poslom. Teško je poslije posla odmah na trening ali stigne se nekako”, kazao je Elvedin Pezerović, reprezentativac BiH u kanuu.
Pred ovim mladim ljudima je veliki zadatak. Odmjeriti snage i ukrstiti vesla sa najboljima u Evropi. Kakve god rezultate donijeli iz Rumunije ne treba sumnjati da su na najbolji način predstavljali svoju zemlju.

brcko.tv

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close