LifestyleShowbiz

Remiks “Mini suknja” : Reper Emir Emko Bešić u Coventriju …

Remiks “Mini suknja” : Reper Emir Emko Bešić u Coventriju snimo svoju prvu pjesmu na bosanskom jeziku

Emir Emko Bešić, 26-godišnji bosanskohercegovački reper koji od 1993.godine živi u  Engleskoj, ovih je dana u studiju PUSH  RECORD  u Coventriju snimio svoju prvu pjesmu na bosanskom jeziku. Pjesma se zove “Mini suknja”, a njeno emitovanje na socijalnim mrežama izazvalo je veliku pažnju ljubitelja rep muzike.

Za BHDINFODESK iz Birminghama Emko je dao informaciju više: “Mini suknja” je remiks pjesme koju su svojevremeno u St.Louisu izveli naši reperi iz grupe “Krazy Bosnians”, ta mi se pjesma uvijek dopadala i odlučio sam je vratiti u život, sasvim malo sam izmijenio tekst i muziku te mislim da će sada zadovoljiti sve ljubitelje repa. Prilikom snimanja odlično su me popratili moji prijatelji iz benda “Young Kings” iz Coventryja s kojima sarađujem već šest godina. Pjesmu je izdala producentska kuća “Baby Grande records” iz New Yorka, a njihovje producent Nathan Morris specijalno za ovo snimanje”preletio” preko Atlantika. Oni su jako zadovoljni, i kada su čuli kako snimak zvuči, ponudili su mi i snimanje spota za nju. Naravno, odmah sam prihvatio, te ću krajem augusta u Londonu, Coventryju i Birminghamu snimiti video spot za ovu pjesmu.

Naravno, na kraju smo pitali Emku kada će publika s naših prostora moći uživati u izvedbi“Mini suknje”: Smatram da pjesma ima veliki potencijal da postane istinski hiti ovih dana snimak pjesme poslao sam na adrese nekoliko TV kuća sa Balkana koje emituju ovu vrstu muzike, potom nekolicini DJ-evakoji je već puštaju u diskotekama širom bivše Jugoslavije, a za ljeto planiram promociju i nastupe po diskotekama na Balkanu.

Reper Emko je u ovdašnjim muzičkim krugovima mnogo poznatiji nego u rodnoj Bosni, do sada je snimio dva uspješna CD-a,  CHASE YOUR DREAMS i  COVENTRYVILLE na kojima se nalazi 30 pjesama.

Tekst i foto:

NamikAlimajstorović

BHDINFODESK-Birmingham

BHDINFODESK – BIRMINGHAM

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close