NogometSport

Remi za Mladost na Koševu

Sarajevo i Mladost remizirali su 1:1 u prvom polufinalnom meču Kupa BiH, čime su gosti u prednosti uoči revanša, dok je bordo sastav ispraćen zvižducima navijača.

U 5. minuti Laštro je pucao sa 20 metara, a Adilović je odbranio. Gosti su iskoristili grešku Hodžića, kojem je u 12. minuti oduzeo loptu Kuzmanović i sa šest metara iskosa sa lijeve strane matirao Adilovića za vodstvo Mladosti od 0:1. Bordo sastav je prvi put zaprijetio u 22. minuti, kada je Duljević snažno pucao sa 25 metara, no golman Velić je bio na visini zadatka, kao i u 40. minuti odbranivši šut Rustemovića sa 30 metara. Domaćin je izjednačio u 42. minuti, kada je nakon ubačaja Crnkića sa lijeve strane Ahmetović glavom sa pet metara pogodio mrežu.

Foto: Dženan KRIJEŠTORAC - Veliki remi za Mladost na Koševu
Foto: Dženan KRIJEŠTORAC

U drugom dijelu Sarajevo je imalo inicijativu, ali nije došlo do preokreta. Najbolje šanse imali su Sarić, čiji je šut odbranio golman Velić, i Duljević, koji je u 88. minuti promašio zicer. Gosti su imali dvije ozbiljne prilike preko Ramovića, ali je ostalo 0:0.

Foto: Dženan KRIJEŠTORAC - Veliki remi za Mladost na Koševu
Foto: Dženan KRIJEŠTORAC

 

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” na Koševu. Gledalaca 2.000. Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka), pomoćnici: Amer Macić (Mostar) i Čedomir Vičić (Ugljevik). Strijelci: 0:1 – Kuzmanović (12), 1:1 – Ahmetović (42). Žuti kartoni: Crnkić (Sarajevo), Laštro (Mladost).
SARAJEVO: Adilović 6,5, Hodžić 5,5 (77. Kadušić -), Rustemović 6, Novaković 6, Duljević 6, Sarić 6, Crnkić 6, Hebibović 6 (65. Husejinović -), Mihojević 6, Al. Bekić 5,5 (67. Ivetić -), Ahmetović 6,5. Trener: Mehmed Janjoš.
MLADOST: Velić 6,5, Galić 6, Laštro 6,5, Sušić 6 (46. Šišić 6), Musić 6, Rizvanović 5,5, Maksimović 6 (89. Aganspahić -), Brkić 6, Ramović 7, Isaković 6. Trener: Husref Musemić.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close