Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Rašidovića

U posljednjih 10-ak godina na području općine Visoko, JKP “Visočica” vrši rekonstrukciju dotrajale vodovodne i kanalizacione mreže, kako bi se umanjio sve veći gubitak vode u domaćinstvima zbog dotrajalosti cijevi.

Međutim ulica Rašidovića je najduža i najzahtjevnija, u ovoj ulici vodovodna cijev je najstarija u Visokom, postavljena još za vrijeme austrougarske, prije 100 godina.

 
visoko-jkp-visocica-stara-cijev
Slika 2: Cijev iz perioda austrougarske

100_1480
Slika 3: Ugrađene nove cijevi

Takve su odavno dotrajale i eksploatisane te se zbog toga stvaraju bespotrebni i ogromni gubici vode.
Vrijednost ukupnih radova je 122.643,70 KM, a sredstva za finansiranje ovih radova Općina Visoko je obezbijedila kroz Program utroška sredstava u rekonstrukciju gradske vodovodne mreže na području općine Visoko za 2013. godinu.

100_1237Radovi na rekonstrukciji se privode kraju, a posebno bi istakli da su mještani ulice Rašidovića zaista imali strpljenja i poprilično dobru saradnju sa radnicima Visočice, a sve u cilju što boljeg i bržeg izvođenja radova na terenu.

Pored toga Jkp “Visočica” Visoko vrši detaljne analize i mjerenja , ali ispitivanja tehničke mogućnosti da se prikljuće na vodovod korisnici u ulici Rašidovića koji do sada nisu imali gradsku vodu.

 

 

 

 

 

 

 

www.magazinplus.eu – JKP Visočica

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close