-TopSLIDENogometSport

Real Madrid predstavio najvećeg talenta kojeg je Turska imala posljednjih decenija

ČUDO OD DJETETA

Tursko “čudo od djeteta” Arda Guler novi je nogometaš Real Madrida, objavljeno je na zvaničnoj stranici najtrofejnijeg evropskog velikana.

Guler (18) već godinama igra seniorski nogomet za Fenerbahče i zbog toga je skrenuo pažnju na sebe. Nezamjenjiv je bio u igri Fenerbahčea, ali i turskoj reprezentaciji, tako da je razlaz sa slavnim klubom bio neminovnost.

Tri kluba bila su u užoj konkurenciji za potpis fantastičnog ofanzivnog veznjaka Fenerbahčea. To su Milan, Barcelona, ali i Real Madrid, koji ga je na kraju uspio dovesti. Madriđani su aktivirali otkupnu klauzulu od 17,5 miliona eura, koja je stajala u Ardinom ugovoru s Fenerbahčeom.

Transfer je dogovoren prije dva dana, a mladi Turčin sinoć je stigao u Madrid. Jutros su na redu bili ljekarski pregledi i potpis ugovora, što se na kraju i kompletiralo te je Guler postao novi nogometaš Real Madrida.

Guler će u Realu nositi dres s brojem “24”. Inače, radi se o najvećem talentu turskog nogometa posljednjih decenija, od kojeg se mnogo očekuje i u budućnosti s Real Madridom.

Tako je klub, koji je nedavno potpisao našeg Edina Džeku, ostao bez “ponosa” navijača, jer ovog igrača smatraju “čudom od djeteta” i predviđa mu se velika nogometna karijera.

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close