Razriješen premijer Fikret Plevljak

Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je, na inicijativu SDP-a, većinom glasova razriješila dužnosti Fikreta Plevljaka, dosadašnjeg kantonalnog premijera.
– Želim da budem dio rješenja, koja će dovesti do boljitka za građane Zeničko-dobojskog kantona. Želim da vjerujem da će ova Vlada raditi u interesu građana Kantona, iako u drugom personalnom rješenju. Svojom voljom odstupam sa pozicije premijera Zeničko-dobojskog kantona, u potpunosti poštujući odluke Skupštine, – rekao je danas, u svom posljednjem obraćanju zastupnicima u funkciji premijera, Fikret Plevljak.
Nakon ovog čina, uslijediće imenovanje novog premijera ZDK, koje bi prema dosadašnjim najavama trebalo da bude Munib Husejinagić iz SDP-a.
Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a ZDK, Mirsad Mešić, ranije je izjavio da će tri upražnjene pozicije SBB-ovih ministara biti popunjene nakon pregovora sa koalicionim partnerima, Narodnom strankom Radom za boljitak i HDZ-om BiH.
SDP Zenica je, osim premijera Plevljaka, inicirao i smjenu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, Raifa Seferovića.

rtvze.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close