Razgovori SDA i SBB-a bit će nastavljeni na svim nivoima

Shodno najavama Predsjedništva SDA da će doći do susreta predsjednika ove stranke Sulejmana Tihića i predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, danas su, kako saznaje portal „Dnevnog avaza“, dvojica lidera imala neslužbeni sastanak u Importanne centru u Sarajevu.

U jednosatnom razgovoru, koji je prošao bez uobičajene kafe jer obojica poste, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH. Dvojica lidera predstavila su vlastita politička gledišta te su dijagnosticirali pozicije gdje imaju slična ili različita stajališta.

Zajedničkom odlukom, susret, koji je protekao u korektnoj debati, održan je bez prethodnog upoznavanja medija s tim.

 

Nakon, sastanka saopćenjem za javnost oglasila se SDA.

– Predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Sulejman Tihić i Fahrudin Radončić sastali su se danas u Sarajevu i razgovarali o mogućnostima međustranačke suradnje.

Iskazana je obostrana spremnost da ove dvije stranke usuglase stavove u vezi s deblokiranjem euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine. To su prvenstveno ispunjavanje uvjeta za podnošenje aplikacije za kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji i pristupanje naše zemlje NATO-ovom programu MAP.

Razgovori između SDA i SBB bit će nastavljeni na svim nivoima, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću SDA.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close