LifestyleShowbizVisoko

“Ravne 2”: 22. aprila, povodom Dana Planete Zemlje, koncert klasične muzike …

22. aprila, povodom Dana Planete Zemlje, koncert klasične muzike ruske pijanistkinje Svetlane Tirmenštajn

Akademija HUESA i Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ organizirat će 22. aprila, povodom Dana Planete Zemlje, koncert klasične muzike ruske pijanistkinje Svetlane Tirmenštajn.

Svetlana Tirmenštajn rođena je u Rusiji. Godine 1984. upisala je Novosibirski konzervatorijum u klasi prof. A.Barona i docenta S.A. Dobrovoljskog, a 1991. je završila Kijevski konzervatorijum u klasi A.F.Zaderackog. Živi i radi u Srbiji i nastupa kao član tria ”Amoroso”.

Od 1996. koncertira kao solista i kamerni muzičar skoro u svim značajnim dvoranama širom Srbije. Nastupala je s Umjetničkim ansamblom Vojske Jugoslavije Beograd ( J. Haydn, Koncert D-dur, S. Rahmanjinov, Koncert br. 2 c-moll, F. List, Koncert br. 2 A-dur) i s orkestrom RTS-a (V.A.Mocart, Koncert d-moll). Jedan je od osnivača kamernog orkestra ”Camerata di Musica”.

Godine 1998. UMUS joj je dodijelio status samostalnog umjetnika.

Od 2003. aktivni je član barokne radionice na FMU kao čembalista. Pohađala je master klas kod P. Lenerberga i E.Mihajlovića, a kao član ansambla ”Belgrade baroque” imala je turneje po Švedskoj.

Sarađivala je s Ljudmilom Gros (sopran), duvačkim kvintetom Beogradske Filharmonije, duvačkim kvintetom ”Vila Lobos’ Rio de Žaneiro”, Ericom Fricom (tuba, Meksiko) i Ognjenom Popovićem (klarinet).

Koncert počinje u 20 sati u Arheološko-turističkom Parku “Ravne 2”.

/piramidasunca.ba/

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close