Radio Q – Nacionalna mreža radio stanica BiH odabran za „Evropski radio Bosne i Hercegovine 2013“

Radio Q – Nacionalna mreža radio stanica BiH, na prijedlog Komisije Evropskog pokreta u BiH, a na osnovu odluke UO Evropskog pokreta u BiH jednoglasno je odabrana za nosioca priznanja EPuBiH i to u kategoriji „Evropski radio Bosne i Hercegovine 2013“.

Priznanje će biti uručeno direktoru Radija Q –Nacionlane mreže radio stanica BiH, gospodinu Reufu Heriću na Svečanoj Akademiji EPuBiH kao manifestaciji koja se organizuje u sklopu aktivnosti obilježavanja Dana Europe u BiH 2013. Visoki pokrovitelj manifestacija obilježavanja Dana Evrope u BiH 2013.godine je Predsjedavajući Predsjedništva BiH gospodin Nebojša Radmanović. Svoj dolazak je potvrdio Specijalni predstavnik EU u BiH Nj.E. gospodin Peter Sorensen, a očekuje se i učešće Visokog predstavnika u BiH Nj.E. gospodina Valentina Inzka.

Planirano održavanje Svečane Akademije EPuBiH je srijeda, 08.05.2013. godine, u Republici Srpskoj.

Na Svečanu akademiju EPuBiH se očekuje dolazak visokih zvaničnika zemalja regiona, predstavnika diplomatskog kora zemalja akreditovanih u BiH, predstavnika  državnih, entitetskih i kantonalnih organa vlasti, predstavnika lokalnih zajednica, domaćih i međunarodnih organizacija i institucija, istaknutih predstavnika privrednog i društveno-političkog života zajednice.

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close